PRAVILNA NJEGA PLAVE KOSE

Sve žene koje su se ikad okušale kao plavuše znaju koliko je teško plavu kosu održavati postojanom. Pravilna njega plave kose je jako važna kako bi ona i dalje bila glatka, sjajna i zdrava. Ako ste i vi jedna od plavuša ili ste se jednostavno odlučili na promjenu, ovaj tekst će vam zasigurno pomoći kako biste nešto više saznali o njezi plave kose i njenom održavanju.

Konzultacijama do savršene nijanse

Plava kosa oduvijek je bila i ostala najomiljenija i najtraženija boja. Imamo širok spektar plavih nijansi: neutralne – prirodne, hladne – platinaste, pepeljaste te toplije – zlatne, bež. Kod blond nijansi savjetujemo bojanje svaka 3 tjedna. Često se susrećemo s korekcijama plavih nijansi kućne radinosti, u želji da se dobije boja kao što je na slici, međutim puno čimbenika ovisi o tome.

U našem salonu nudimo besplatne konzultacije gdje vas savjetujemo kako pravilno njegovati kosu i postići željenu boju i frizuru. Kod svake boje najbitnija je njega, a kod blond boja je potrebna dubinska njega i hidratacija. Kosu je potrebno ispuniti keratinom kako bismo ojačali vlakno kose.

Kako ne bi imali suhu, krhku i lomljivu kosu danas postoje i linije namijenjene blond nijansama koje su izrazito hranjive te ih također možete naći u našoj ponudi. Ljubičasti šamponi i maske namijenjeni su sijedoj kosi, platinastim i pepeljastim tonovima. Linija proizvoda Cotril ICY BLOND neutralizira žute podtonove i naglašava sjaj plave boje.

Ljubičasti šamponi toniraju boju, ne uklanjaju nečistoće te ih preporučujemo da se koriste sa hidratantnim šamponom kod zadnjeg šamponiranja. Također postoje šamponi koji toniraju i prirodne bež nijanse kako bi do idućeg bojanja boja bila postojana i sjajna.

Preporučujemo proizvode bogate keratinom, njegujućim uljima jedanput na tjedan, a dubinske tretmane kao što je Cotril Regeneration tretman bogat biljnim keratinskim mikroproteinima napraviti jedanput do dva puta mjesečno ovisi o stanju kose.

Kada je kosa dubinski nahranjena, kosa ljepše prihvaća boju te time boja postaje dugotrajnija.

njega plave kose
Cotril Regeneration Linija

Njega plave kose kod kuće

Za njegu kose kod kuće preporučujemo tonirane šampone, njegujuća mlijeka, serume koji štite, zaglađuju, nadoknađuju izgubljenu vlagu, koji ne otežavaju, već čine kosu laganom i sjajnom. Svakako uz idealnu njegu preporučujemo redovito šišanje svaka 3 mjeseca.

Kako pravilno njegovati plavu kosu kod kuće:

  • oprati kosu 2-3 puta ( u zadnji šampon dodati ljubičasti/bež šampon )
  • ukloniti višak vode ručnkom
  • nanjeti masku po cijeloj dužini kose ( 3-5 cm od korjena )
  • raščešljati kosu četkom ( prirodna dlaka u kombinaciji s silikonskim iglicama-četke za ekstenzije)
  • staviti kosu pod plastičnom kapicom između 15-45 minuta
  • kosu temeljito isprati
  • stilizirati kosu po želji.

Za sva pitanja o kosi, njezi i tretmanima rezervirajte termin besplatnih konzultacija. Također, savjetovat ćemo vas o idealnim proizvodima za vašu kosu te dati uzorke profesionalne linije kako biste ih isprobali kod kuće. 

Studio Kate jer voli vašu kosu