5 RAZLOGA ZAŠTO JE PROFESIONALNA NJEGA KLJUČNA ZA ZDRAVLJE VAŠE KOSE

Vrlo često nakon povratka iz frizerskog salona smo oduševljeni zdravim, sjajnim i mekanim izgledom naše kose. Profesionalna njega kose je donedavno bila rezervirana samo za njegu u salonima, a kupovina profesionalnih proizvoda za korisnike je bila gotovo nemoguća misija. Popularnost profesionalnih proizvoda za njegu kose je u usponu jer su kupci prepoznali prednosti u korištenju visoko kvalitetnih sastojaka koji djeluju dubinski na strukturu vlasi. Svojim djelovanjem njeguju, hrane i održavaju postojanost boje. 

Mnogi kupci pri odluci o kupovini proizvoda iz profesionalne linije njege za kosu odustaju zbog razlike u cijeni u odnosu na drogerijske linije. Mnogi su suočeni sa uobičajenim pitanjima  je li profesionalni šampon zaista bolji od šampona u supermarketu? Zašto su profesionalni proizvodi skuplji i je li razlika u cijeni opravdana?

Tržište je prepuno različitih šampona i ponekad može biti teško odabrati proizvod koji odgovara vašem tipu kose. Primarna svrha šampona je uklanjanje nečistoća i nakupljenog sebuma. Pri odabiru šampona prema tipu kose važno je da šampon sadrži prave sastojke kako bi se održalo zdravlje kose i poboljšao njen izgled. 

Ovo je 5 razloga zašto je bitno koristiti profesionalne proizvode za njegu kose. Odgovorit ćemo na sva pitanja o prednostima korištenja ovih proizvoda i iskustvo naše klijentice pri usporedbi profesionalne i drogerijske linije. 

U Studiu Kate možete dogovoriti termin za besplatne konzultacije i doći po uzorke profesionalne linije za njegu kod kuće. Kontaktirajte nas za više informacija.

1. Sastav proizvoda iz profesionalne linije

Proizvodi iz profesionalnih linija su nježniji i sadrže visokokvalitetne sastojke. Svi šamponi su napravljeni od dva sastojka: vode i deterdženta. Voda je prisutna u svakom šamponu i koristi se za regulaciju koncetracije proizvoda, aeterdžent služi za čišćenje kose. 

Pri izradi šampona vodi se računa o različitim tipovima kose pa se primjenjuju različite formule u slučaju peruti, suhoće, masnoće, očuvanja boje, itd. Kako bi šampon stvarao pjenu koriste se sulfati kojih ima manje ili vise, ovisno o tome je li proizvod iz profesionalne ili dorgerijske linije. 

Višak aktivnih sastojaka u proizvodu može izazvati neželjene reakcije vaše kose poput smanjenog sjaja, previše sebuma, svrbeža vlasišta ili lomljivih vrhova. Dugoročno, ovakvi proizvodi će oštetiti vašu kosu. 
Za razliku od proizvoda široke potrošnje, profesionalni šamponi sadrže manje aktivnih sastojaka, djeluju na strukturu kose i njeguju je dajući joj željeni sjaj i mekoću. Sadrže jako male količine surfaktanata koji su zaslužni za brže ispiranje kose, produžujući životni vijek i sjaj vaše profesionalne boje. Imaju visokokvalitetna hidratantna svojstva koja prodiru u kosu, “zaključavajući “ vlagu pri primjeni regeneratora za njegu.

2. Korištenje aditiva u šamponima

Šamponi iz profesionalnih linija, kao i oni iz supermarketa, sadrže aktivne sastojke koji zadovoljavaju visoke standarde kvalitete. 

Neki od najčešćih aditiva u šamponima su: 

  • Dodatak za liječenje, prema tipu kose
  • Omekšavajući dodatak, protiv suhoće kose
  • Aditiv za zgušnjavanje koji određuje gustoću proizvoda
  • Dodatak bisera koji poboljšava izgled proizvoda
  • Konzervans 
  • Dodatak za pjenjenje
  • Miris

Šamponi za suhu i masnu kosu nisu sastavljeni od istih sastojaka. Sastojci su prilagođeni tipovima kose kako bi imali što bolji učinak. 

Profesionalni šamponi uvijek koriste sastojke visoke kvalitete, imaju bolja svojstva pri njezi kose što rezultira kosom koja je njegovana, zdrava i sjajna. Kvalitetni sastojci u proizvodu rezultiraju većom prodajnom cijenom u odnosu na šampone iz supermarketa, ali omjer uloženog i dobivenog je znatno veći.

3. Korištenje silikona

Silikon, kao jeftin sastojak, se često dodaje u drogerijske šampone. Može se pronaći pod različitim nazivima (svi sastojci koji završavaju sa -tikon, -tiklol, -siloksan ili -silan).

Razlog korištenja silikona u šamponima je dodavanje sjaja kosi i olakšavanje češljanja. Kada se proizvodi sa silikonom koriste duže vrijeme, stvaraju efekt da je kosa puna volumena i sjajna, a zapravo je kosa puna silikona, otežana i imuna na druge proizvode za njegu kose. 

Silikon, dugoročno, uzrokuje suhoću kose, posebno ako je obojen. Kosa koja je puna silikona je teža za bojanje, jer silikon spriječava zadržavanje pigmentacije u boji. 

Profesionalni šamponi mogu sadržavati silikon, zbog njegovih pozitivnih karakteristika, ali suprotno onom koji se koristi u proizvodima iz supermarketa, topiv je u vodi kako bi se spriječila umjetna gustoća i naslage silikona na kosi.

4. Profesionalno savjetovanje i znanje

Pri kupovini profesionalnih proizvoda za njegu kose, frizeri su dostupni da odgovore na sva vaša pitanja. Profesionalnost i stručno znanje je jamstvo da ćete odabrati proizvod idealan za vaš tip i vrstu kose. Imaju znanje o svakom proizvodu i detaljno poznaju sastojke pa je svaki savjet od neprocjenjive važnosti za vašu kosu. Ovakav pristup stručnim informacijama čini veliku razliku kod kupovine šampona profesionalne linije u odnosu na one u supermarketima i drogerijama.

5. Omjer kvalitete i cijene

Kod kupovine šampona u supermarketima i drogerijama možete steći dojam da ste za nižu cijenu dobili veće pakiranje koje će vam duže trajati. Ono što je manje poznato, je da profesionalni šampon traje duže jer kod svakog korištenja je potrebno manje proizvoda zbog njihove veće koncentracije. 

Profesionalne tvrtke pri proizvodnji linija za njegu kose koriste najkvalitetnije sastojke koji doista njeguju vašu kosu i dostupni su po pristupačnim cijenama.

SAVJET FRIZERA: Šampon iz supermarketa i profesionalni šampon će oprati kosu, ali samo kvalitetni sastojci u proizvodu će utjecati na zdravlje i izgled vaše kose.

Profesionalna njega jamči zdravu, sjajnu kosu i postojanu boju
Profesionalna njega jamči zdravu, sjajnu kosu i postojanu boju

Zašto je cijena profesionalnih proizvoda viša?

Najveća razlika između drogerijskog i profesionalnog šampona je cijena. Mnogi  kupci odabiru nižu cijenu, ne mareći za kvalitetu proizvoda. Oni koji su spremni izdvojiti više i kupuju profesionalne proizvode za njegu kose znaju koje su prednosti. Profesionalni proizvodi svojom kvalitetom opravdavaju višu prodajnu cijenu. 
Najjednostavnije, profesionalni proizvodi imaju bolje sastojke. Iako su svi šamponi proizvedeni od istih osnovnih sastojaka, profesionalni proizvodi sadrže sastojke najviše kvalitete u većoj količini. Odabir profesionalnih linija za njegu je bitan kod klijenata koji bojaju i kemijski tretiraju svoju kosu. Nekvalitetni sastojci i alkoholi isušuju i ukljanjaju boju što rezultira češćim posjetima frizerskom salonu. Ulaganje u profesionalne proizvode će zaštiti kosu i spriječiti će oštećenje kose.

Što kažu naši klijenti?

U suradnji s našom klijenticom smo usporedili proizvode iz profesionalne i drogerijske linije. Klijentica ima suhu i oštećenu kosu i koristi proizvode iz drogerijske linije. Prema njenom osvrtu o proizvodu, koliko god ih koristi, proizvodi ne pružaju željene rezultate i imaju jako nisku ocjenu.

Prema njenom osvrtu, korištenjem uzoraka proizvoda iz profesionalne linije kod kuće, razlika je vidljiva nakon prvog pranja, kosa je postala mekša i sjajnija. Nakon tretmana kosa je trajno obnovljena i meka na dodir. Profesionalna njega i tretmani aplicirani na njenu kosu su dugoročno isplativiji, a kosa je ljepša i sjajnija.

Osvrt klijentice nakon korištenja uzoraka profesionalne njege kod kuće
Osvrt klijentice nakon korištenja uzoraka profesionalne njege kod kuće

Pri dolasku u Studio Kate na tretman njege kose, klijentica je izrazila želju da želi poboljšati zdravlje i izgled njene kose uz najbolju moguću njegu. 

U Studiu Kate koristimo isključivo proizvode profesionalne linije za njegu sa najkvalitetnijim sastojcima. Želimo svim našim klijentima pružiti najbolji mogući proizvod i sačuvati zdravlje njihove kose. 

Za sva pitanja o kosi, njegi i tretmanima rezervirajte termin besplatnih konzultacija. Također, savjetovat ćemo vas o idealnim proizvodima za vašu kosu te dati uzorke profesionalne linije kako biste ih isprobali kod kuće. 

Studio Kate

jer voli vašu kosu