SVE O PRANJU I NJEZI kOSE

Poučenim dugogodišnjim iskustvom i radom sa mnogim ženama, primjetili smo da griješe u nekim jednostavnim koracima, kao što su pranje i njega kose. Jako bitno je kakve šampone, regeneratore i maske koristite, te na koji ih način primjenjujete. Najčešće se susrećemo sa klijentima kojima se kosa često ’masti’.

Kada upitamo koliko puta šamponiraju, najčešći je odgovor jedanput – POGREŠNO! Treba se šamponirati minimalno 2 puta, jer zavisi o stupnju nečistoće koja se nataložila na samo vlasište i kosu. Prvim šamponiranjem uklanjate nečisoće, a drugim postižete aktivno pranje tj. uklanjate ostatke nečistoća, te kod šampona s posebnim učinkom npr. uklanjanje peruti, pusti se djelovati od 3-5 min i nakon toga se dobro isperu.

Šamponiranje je ključ sjajne kose

Kod suhih, lomljivih i oštećenih kosa preporučujemo hranjive maske, a kod tankih i kosa koje se brzo maste preporučujemo regenerator u manjim količinama. Najbitnije je odrediti šampon i njegu (regenerator/maska) koji odgovaraju Vašem tipu kose. Tu se često griješi, jer vrsta šampona i njege nije namjenjena tom tipu kose. Kvalitetan šampon je neutralan, neagresivan i bogat tvarima za njegu. Kako nam tržište nudi mnogobrojne proizvode za kosu, mi volimo preporučiti proizvode koji su namjenjeni profesionalnoj upotrebi. Kako je zdrava i lijepa kosa kruna svakog izgleda, cilj nam je osvjestiti Vas koliko je zapravo bitno s kakvim proizvodima i na koji ju način njegujete.

Pravilnom njegom do zdrave i njegovane kose

Vaša kosa će Vam biti zahvalna.

Studio Kate jer voli Vašu kosu!